Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Nieuws

Medewerkers DHZ-branche verdienen meer loon

CNV Vakmensen en FNV wijzen het loonbod van werkgevers in de doe-het-zelfbranche af. Werkgevers boden 2% loonsverhoging per 1 mei 2018 en 1,75% per 1 mei 2019. Maar de cao liep al in mei vorig jaar af. Over 2017 krijgen de medewerkers dus helemaal niets. En dat scheelt dat tussen de 1 en 10% loon per medewerker, afhankelijk van verkregen zondagstoeslagen.

De vakbonden vinden de opstelling van werkgevers is onbegrijpelijk. De omzetten stijgen en er worden weer winsten gedraaid. Roos Rahimi, bestuurder CNV Vakmensen: "De crisis is voorbij, mensen klussen weer volop. DHZ-medewerkers hebben gewoon recht op een eerlijke loonsverhoging en behoud van de toeslagen. Juist de medewerkers zorgen voor de toenemende omzetten en winsten."

CNV wil daarom met terugwerkende kracht een loonsverhoging van 4% in 2 jaar. De inzet is daarbij een verhoging van 2% per 1 mei 2017 en nog eens 2% per 1 mei 2018. De zondags- en feestdagentoeslag moeten daarnaast intact blijven.

Petitie

De vakbonden hebben een petitie opgesteld die eind maart wordt aangeboden aan de onderhandelaars van de werkgeversvereniging. Laat ook jou stem horen en teken deze petitie!

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid