Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
De vakbond die het verschil maakt
Betrokken en verantwoordelijk
Nieuws

Manifestatie metaalwerkers in Alblasserdam

CNV Vakmensen en FNV Metaal houden vanmiddag met honderden metaalwerkers een manifestatie in Alblasserdam. In de regio Alblasserdam/Drechtsteden staan meer dan 1.000 echte banen op de tocht. Allemaal door reorganisaties bij tal van metaalbedrijven.

De vakbonden slaan alarm, omdat meer dan 1.000 werknemers en hun gezinnen worden getroffen door onnodige en oneerlijke beslissingen. Zij laten zich niet zomaar op straat zetten. Hun banen zorgen voor koopkracht en zekerheid, voor hunzelf en hun gezinnen.

Oneerlijke concurrentie

CNV en FNV willen dat werkgevers en politici verantwoordelijkheid nemen voor werkgelegenheid in de regio en voor werkgelegenheid in de scheepsbouw in Nederland. Deze gedwongen ontslagen zijn niet nodig. Werkgevers en politici kunnen ervoor zorgen dat oneerlijke concurrentie op lonen met (buitenlandse) uitzendkrachten wordt aangepakt, want dit is verboden. Oneerlijke concurrentie met buitenlandse bedrijven die staatssteun ontvangen, mag wettelijk niet, maar gebeurt toch. Zelfs bij overheidsopdrachten komt het voor. Nederlandse bedrijven verliezen daardoor opdrachten en werknemers verliezen hun baan. Slecht voor de toekomst van Nederland, en slecht voor de werkgelegenheid.

Investeren subsidies Energieakkoord

Ook brengen de vakbonden graag het idee aan om de miljarden milieusubsidies uit het nationaal Energieakkoord te investeren in Nederlandse werkgelegenheid, in plaats van weg te laten vloeien naar oneerlijke constructies met onzeker werk. Het gaat hier om Nederlands belastinggeld, dat goed moet worden besteed.
Actie Alblasserdam

Lees ook

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid