Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Nieuws

Maart wordt meet-maand voor DHL-bezorgers

De ruim 5.000 bezorgers van DHL Parcel E-commerce (pakketbezorging aan particulieren) worden niet meer per pakketje betaald, maar per gewerkt uur. Om erachter te komen of die nieuwe cao-afspraak in de praktijk ook werkt, organiseert CNV Vakmensen vanaf morgen een ‘meet-maand’ voor de bezorgers.

De cao-afspraak moet ervoor zorgen dat de bezorgers erop vooruitgaan, zegt onderhandelaar Tjitze van Rijssel van CNV Vakmensen. “We zijn gelukkig eindelijk af van stukloon in de pakketbezorging. De nieuwe afspraak is duidelijk: bezorgers krijgen alle gewerkte uren betaald, dus bijvoorbeeld ook voor het inscannen en inladen.”

Uren bijhouden

Afgelopen weken heeft CNV Vakmensen zoveel mogelijk depots bezocht, om de bezorgers te attenderen op de meet-maand. “Het is heel eenvoudig”, zegt Van Rijssel. “De bezorgers houden in maart al hun gewerkte uren bij en vergelijken die dan achteraf met hun loonstrook. Het resultaat kunnen ze dan aan ons doorgeven. We zijn benieuwd welk beeld dat oplevert. Als het goed is, gaan de bezorgers er echt op vooruit. Zo niet, dan gaan we daar aanvullende afspraken over maken met DHL.”

Gesprek met DHL

Eind april bespreekt CNV Vakmensen de overgang van stukloon naar uurloon met de directie van DHL.

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid