Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Nieuws

Lustrum voor CNV-leergang Sociale Innovatie in de haven

Betere prestaties, meer werkplezier en ontplooiing van talenten. Dat is het doel van de Leergang Sociale Innovatie, die CNV Vakmensen inmiddels voor het vijfde jaar organiseert. Twaalf werknemers uit de op- en overslag in de haven, van terminal-operator tot shiftleader, ronden de leergang vrijdagmiddag 24 juni met succes af in EIC Mainport Rotterdam (Rozenburg).

De werknemers presenteren dan hun projecten, met titels als ‘4 my company’, ‘jobcrafting’, ‘Never Settle’, ‘De gelukkige medewerker’ en ‘Perspectief voor potentials’.

Nieuwe arbeidsverhoudingen

Initiatiefnemer Albert van Damme, havenbestuurder bij CNV Vakmensen, wil met de Leergang Sociale Innovatie een bijdrage leveren aan nieuwe arbeidsverhoudingen in de haven. “In de afgelopen vijf jaar hebben 60 studenten de leergang gevolgd. Onze ambitie is dat werkgevers en werknemers op een nieuwe manier gaan kijken naar het werk, de arbeidsverhoudingen en de arbeidsinhoud in een organisatie. Hoe kan het anders, hoe zorgen we met elkaar voor goede arbeidsrelaties en daarmee ook betere prestaties?”

Verschuiving

De deelnemers aan de leergang zijn afkomstig van verschillende havenbedrijven: ECT, Vopak, APMTR, EBS, APM Maasvlakte 2 en Koole. “Die uitwisseling van ervaringen in verschillende bedrijven maakt de leergang extra interessant en waardevol. De deelnemers nemen die bagage weer mee naar hun eigen bedrijf”, zegt Van Damme. “Het laat ook goed de verschuiving zien die al langer gaande is in de arbeidsverhoudingen, van centraal niveau naar het niveau van het bedrijf zelf. De werkgever is steeds vaker met zijn werknemers aan zet om met elkaar vorm te geven aan de inhoud van het werk en de arbeidsverhoudingen.”

Sprekers

Tijdens het lustrum geven twee sprekers hun visie op de sociale innovatie in de haven (tussen 14.00 en 14.30 uur):
  • Allard Castelein, president-directeur Havenbedrijf Rotterdam
  • Piet Fortuin, voorzitter CNV Vakmensen


Lees ook

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid