Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Nieuws

Lounge-medewerkers KLM zetten acties door

De KLM-medewerkers in de lounges op Schiphol zetten hun acties door. Vanmorgen hebben zij voor de vierde keer in korte tijd het werk neergelegd.

De 29 lounge-medewerkers (hospitality agents) protesteren hiermee tegen de plannen van KLM om hen onder te brengen bij horeca-ondernemer Vermaat. Ze willen vandaag hun zorgen ook persoonlijk overbrengen aan de KLM-directie.

In dit filmpje vertellen de lounge-medewerkers wat ze daarvan vinden >

Volgens Michiel Wallaard, onderhandelaar van CNV Vakmensen, heeft een overstap naar Vermaat grote gevolgen. “De mensen verliezen hun KLM-contract en belanden in een omgeving waarin hun collega’s minder verdienen. Ze krijgen bovendien niet de garantie dat ze in de Crown Lounges aan het werk kunnen blijven. Ze kunnen straks eenvoudig naar een andere plek op Schiphol worden verplaatst, terwijl andere, goedkopere werknemers straks hun werk bij de lounges overnemen.”

Empathie

CNV Vakmensen verzet zich niet tegen vernieuwing van de lounges, maar wil dat KLM de medewerkers hooguit detacheert, met behoud van hun arbeidsvoorwaarden. "We vragen om empathie voor deze trotse en loyale KLM’ers, niet om een sanering vanachter de rekenmachine.”

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid