Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
De vakbond die het verschil maakt
Jij bent de baas over je eigen loopbaan
Nieuws

Loopbaansupport Detailhandel krijgt vervolg

Werknemers die in de detailhandel hun baan zijn kwijtgeraakt (of met ontslag worden bedreigd) kunnen de komende tijd nog steeds een beroep doen op hulp van Loopbaansupport Detailhandel. Het programma, dat eind april afliep, krijgt namelijk een vervolg. De ambitie is om nog eens 400 mensen persoonlijke begeleiding te bieden, 800 mensen in groepen te ondersteunen en in totaal 3.000 mensen te bereiken met digitale informatie, vacatures en testen. De ‘winkel om de hoek’ krijgt daarbij extra aandacht.

Loopbaansupport Detailhandel werd vorig jaar gelanceerd, in reactie op de vele faillissementen in de detailhandel. Doel van het programma is om werkzoekenden in de detailhandel aan een nieuwe baan te helpen. Hierbij werken verschillende partijen samen (CNV Vakmensen, FNV en Detailhandel Nederland), met financiering van Stichting Detailhandelsfonds en het ministerie van SZW.

Drempel

Bijna een jaar na de start van Loopbaansupport Detailhandel kregen zo’n 300 mensen persoonlijke begeleiding en 750 groepsbegeleiding. Ruim 5.000 mensen kregen digitale ondersteuning. Daarmee zijn volgens projectleider Karlien Haak de gestelde doelen nog niet bereikt. “De mensen die we hebben geholpen, vinden beter hun weg op de arbeidsmarkt. Binnen een jaar vond 80 procent een nieuwe baan. Maar we merken tegelijkertijd ook dat veel mensen ons nog niet zo makkelijk weten te vinden en een drempel ervaren om hulp te vragen. Ze hebben weinig ervaring met het nadenken over vragen als ‘wat wil ik’ en ‘waar ben ik eigenlijk goed in’.”

Langer in de lucht

Loopbaansupport Detailhandel blijft nog een jaar langer in de lucht om meer mensen te helpen. “We willen laten zien dat het loont om hulp te zoeken. Bijvoorbeeld bij het maken van een cv en het schrijven van sollicitatiebrieven. We werken daarbij nauw samen met de sector en het UWV. Ook gaan we ons meer richten op de kleinere winkel om de hoek die moet sluiten.”

Meer informatie

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid