Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Nieuws

Loonsverhoging van 3,5% en 150 tussenbanen bij Albert Heijn Logistics

CNV-leden hebben vandaag ingestemd met een nieuwe cao voor Albert Heijn Logistics. Dit betekent een loonsverhoging van 3,5% over twee jaar en een vierjarig contract met een persoonlijk opleidingsbudget in plaats van 150 uitzendbanen. De lagere loonschaal die Albert Heijn bij de distributiecentra wilde invoeren is geschrapt. “Onze leden hebben ingestemd met een cao die meer toekomst biedt voor collega’s met flexcontracten”, zegt Martijn den Heijer, onderhandelaar van CNV Vakmensen. “Omdat er komende jaren veel werk gaat verdwijnen in de distributiecentra, zien wij de tussenbaan als een goed alternatief voor uitzendwerk. Het haalt de scherpe kantjes van de flex af.”

De loonstijging van 3,5% over twee jaar is volgens Den Heijer een tegenvaller. “Wij gingen voor meer, maar in combinatie met het schrappen van de laagste loonschaal en de tussenbaan met persoonlijk opleidingsbudget staan wij achter het onderhandelingsresultaat dat we hebben voorgelegd aan de leden. Zij hebben met grote meerderheid gekozen voor de zekerheid van een cao.”

Uitzendbaan wordt tussenbaan

“Omdat de distributiecentra van Albert Heijn komende jaren sterk gaan mechaniseren, is er weinig kans op meer vaste banen. Albert Heijn wil dat gat invullen met uitzendwerk. Wij hebben voor deze uitzendbanen de tussenbaan met opleidingsbudget voorgesteld, dan sta je als tijdelijk medewerker niet met lege handen wanneer je baan verdwijnt.

”Concreet betekent dit dat voor 150 uitzendfuncties bij Albert Heijn Logistics er de komende twee jaar 150 banen met een jaarcontract komen. Bij goed functioneren wordt dat jaarcontract met drie jaar verlengd. Daar bovenop krijgen deze medewerkers een persoonlijk budget voor scholing van 300 euro per jaar.

Lagere loonschaal geschrapt

De verlaging van de laagste loonschaal – schaal A – is definitief van de baan is. Den Heijer: “Albert Heijn stelde een loonstijging van 1,75% voor één jaar voor, omdat we dit ook voor het tweede jaar hebben kunnen afspreken, komt de totale loonsverhoging op 3,5%.”

Cao als basis

“Dat we met Albert Heijn een cao hebben weten af te sluiten is een belangrijk signaal, want het cao-overleg verloopt soms moeizaam”, aldus Den Heijer. “Het is belangrijk dat de cao als basis voor evenwichtige arbeidsvoorwaarden bij Albert Heijn in stand is gebleven. Werknemers hebben daardoor hun zeggenschap behouden, dat telt.” 

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid