Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Nieuws

Loonspecialisten bijten zich vast in dossiers

Ze duiken in de loonstroken, bijten zich vast in dossiers. De loonspecialisten van CNV Vakmensen halen elk jaar veel geld binnen voor leden, zonder dat er een rechter aan te pas komt.

“De kracht van onze loonspecialisten zit ’m in hun dossierkennis en hun vasthoudendheid”, zegt Petra Bannink, hoofd individuele dienstverlening van CNV Vakmensen. Ze is trots op de resultaten die haar loonspecialisten vaak zonder rechtszaak bereiken. “Hun expertise, bijvoorbeeld op het gebied van loon, toeslagen, adv-dagen, reiskostenvergoedingen en pensioenafdrachten, is zo overtuigend, dat werkgevers uiteindelijk vaak toch over de brug komen en betalen. Zo kunnen we een langdurig juridisch gevecht voorkomen.”

Vorderingen

In 2015 ging het om 159 bruto-vorderingen (in totaal 500.900 euro) en om 145 netto-vorderingen (in totaal 148.600 euro). Daarnaast zijn de loonspecialisten ook betrokken bij de vorderingen op werkgevers die een vonnis van de rechter niet willen uitvoeren. Bij deze zogenaamde executie-trajecten schakelen zij een deurwaarder in. Hiermee incasseerden ze nog eens 174.700 euro. 

Ingewikkelde kwesties

“Het zijn ingewikkelde kwesties waar onze leden zelf nooit uit zouden komen”, zegt Bannink. “Vaak realiseren ze zich op zo’n moment pas hoe belangrijk het is dat ze lid zijn van een vakbond.”

Koerier

Een werknemer bij een koeriersbedrijf riep bijvoorbeeld de hulp van de bond in, toen hij zag dat zijn werkgever opeens andere logo’s op de auto’s plakte. Dat was verdacht. En inderdaad, al snel kreeg de werknemer geen salaris meer en ging het bedrijf failliet. Op aandringen van de bond stelde de curator een onderzoek in. Uiteindelijk kreeg de werknemer alsnog zijn geld, bruto 10.000 euro.

Hovenier

In een ander geval kreeg een werknemer bij een hoveniersbedrijf nooit loonstroken en al jaren hetzelfde salaris. Uit de opgevraagde loonstroken bleek al snel dat deze werknemer zowel netto als bruto te weinig loon ontving. De werkgever toverde een tegenvordering uit de hoed over zogenaamd teveel opgenomen verlofuren. Maar die hield geen stand, want de onderbouwing ontbrak. Uiteindelijk kon de werknemer al zijn achterstallig loon in ontvangst nemen, netto 8.700 euro.

Monteur

Een monteur was veel te laag ingeschaald. Hierdoor had hij jarenlang te weinig salaris ontvangen, in totaal bruto 12.000 euro. Het was een moeilijke situatie: de werknemer had het enorm naar zijn zin en de werkgever was ook zeer tevreden over hem. De monteur wilde de zaak niet op de spits drijven en de goede arbeidsrelatie op het spel zetten. Maar om al dat geld te laten voor wat het was, was ook zo wat. Door goed onderhandelen, waarbij behoud van het dienstverband en een goede arbeidsrelatie voorop stonden, kon er een schikking worden getroffen voor netto 4.500 euro. 

Schoonmaker

Een schoonmaker kreeg niet het loon voor het werk dat hij deed. Via de geschillencommissie kreeg de schoonmaker gelijk en werd hij, vanaf het moment van de beslissing, een loonschaal hoger ingedeeld. Dat was mooi, maar intussen had de schoonmaker al die jaren hetzelfde werk gedaan en er te weinig voor betaald gekregen. De loonspecialist van de bond ging het gesprek met de werkgever aan. Na lang touwtrekken koos de werkgever eieren voor zijn geld en ging overstag, hij wilde er vanaf. De schoonmaker kreeg alsnog bruto 3.800 euro.

loonspecialisten cnv vakmensen

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid