Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Nieuws

Lonen houtverwerkende industrie eindelijk verdikt

De circa 4.000 werknemers in de HoutVerwerkende Industrie (HVI) krijgen tot aan december 2018 er ruim 3,5 procent loon bij en een eenmalige uitkering van 100 euro.

Onderhandelaar Erik Maas van CNV Vakmensen stelt daarover: “Lonen vindt CNV Vakmensen niet het belangrijkst. Maar in deze sector ontberen de mensen al heel lang een fatsoenlijke loonverhoging. Dat hebben we nu kunnen verdikken tot fatsoenlijk niveau.”

De onderhandelingen brachten na tien(!) maanden eindelijk een nieuwe cao voor de houtverwerkende industrie. Die cao loopt van oktober 2016 tot 1 januari 2019. “In al die maanden onderhandelen moesten we flink aan de bak om een reeks verslechteringen van de cao van tafel te krijgen. Dat is gelukt.

Gezond doorwerken

Ook hebben we in de nieuwe cao de focus kunnen leggen bij langer doorwerken in een gezonde setting. We hebben afgesproken voor de start van de volgende cao-onderhandelingen een onderzoek af te ronden naar de mogelijkheden om minder te werken als je wat ouder bent. Dit om jongere werknemers meer werkplek te bieden. Tegelijkertijd willen we ook onderzoeken tegen welke voorwaarden pensioengerechtigde werknemers kunnen blijven doorwerken”, vat onderhandelaar Erik Maas de resultaten samen.

Het onderhandelingsresultaat voor deze cao wordt nu voorgelegd aan de leden ter goedkeuring.

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid