Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Nieuws

Let op: je vakantieloon is mogelijk te laag

Dit bericht kan je veel geld opleveren. Grote kans namelijk dat je werkgever je vakantieloon niet goed berekent. Het gaat om het loon over je vakantiedagen – dat is waarschijnlijk te laag. Om het geld alsnog te krijgen, zul je wel iets moeten doen.

Eerst even uitleggen hoe het zit. Als je een vakantiedag opneemt, krijg je die doorbetaald. Je krijgt hiervoor van je werkgever het basissalaris. Maar volgens een Europese gerechtelijke uitspraak uit 2011 is dat te weinig. De beloning voor een vakantiedag moet namelijk gelijk zijn aan de beloning voor een werkdag. Daar horen volgens ons óók de toeslagen en het gemiddelde van je overuren bij. Dat gebeurt nog steeds niet, ondanks die uitspraak. Je krijgt dus mogelijk al jaren te weinig geld over je vakantiedagen.

Welke bedragen tellen mee?

Bij de berekening van de waarde van een vakantiedag moeten ook meetellen: je ploegentoeslag, zaterdag- en zondagtoeslag, vuilwerk- en koudetoeslag en nachttoeslag (toeslag eendaagse nachtrit). Het moet wel om structureel werk gaan, dus niet als je bijvoorbeeld een enkele keer op zaterdag of zondag hebt gewerkt. Onkostenvergoedingen vallen buiten de berekening.

Volgens onze juristen moet óók het gemiddelde van je overuren en de overurentoeslag meetellen in het loon over de vakantiedagen. Maar daar zijn de werkgevers het niet mee eens.

Werkgevers willen geen deal

In het cao-overleg met de werkgevers hebben we geprobeerd om een centrale deal te maken. Dan hadden we het in één keer goed kunnen regelen voor iedereen. De werkgevers (TLN en VVT) wilden zo’n centrale afspraak niet.

Dat betekent dat we het geld bij elke afzonderlijke werkgever moeten gaan halen. Dat is nu aan de orde. Daarbij maken we ook aanspraak op de wettelijke verhoging (maximaal 50% van het te vorderen bedrag) en de wettelijke rente.

Hoe gaan we verder?

CNV Vakmensen heeft – als proef – voor drie leden een vordering lopen: één bij GCA en twee bij Geodis. We vorderen een nabetaling over de afgelopen vijf jaar (de maximale termijn waarover je loon kunt terugvorderen). Het gaat gemiddeld per persoon om zo’n 6.000 euro bruto. Het gaat dus wel ergens over. Als de werkgevers niet willen betalen, starten wij een proefproces bij de rechter.

Wat moet je zelf doen?

Als je vaak overuren maakt en structureel toeslagen hebt, heb je dus mogelijk nog geld van je werkgever tegoed. Een mooie spaarpot, maar je moet wel zelf actie ondernemen om hem ook in handen te krijgen. Je zult het loon zèlf moeten vorderen. Je hoeft nog niet meteen te gaan procederen; je kunt ook wachten op de uitkomsten van de proefprocessen. Zodra hier nieuws over is, hoor je dat van ons.

Proefprocessen kosten tijd; we zijn zomaar een jaar verder. Om te voorkomen dat je een jaar of meer loon misloopt, kun je de verjaringstermijn van vijf jaar stopzetten. Daarvoor moet je een vordering indienen bij je werkgever en daarin aangeven dat je de verjaringstermijn wilt stopzetten (in juridische taal heet dit ‘stuiten’).

Maak gebruik van de voorbeeldbrief

Om je te helpen hebben wij alvast een voorbeeldbrief gemaakt, zie de download op deze pagina. Wil jij ook de verjaringstermijn stopzetten? Vul de voorbeeld brief in en stuur die naar je werkgever. Bewaar de reactie van je werkgever goed net als je loonstroken en urenstaten over de afgelopen jaren. 

Meer informatie

Tjitze van Rijssel
onderhandelaar CNV Vakmensen
M: 06 51 20 30 83
E: t.vanrijssel@cnvvakmensen.nl

 

Voorbeeldbrief vakantieloon

Download de voorbeeldbrief

Tot eind maart 2018 bood CNV Vakmensen je de service om de brief naar het CNV te sturen. Wij stuurde de brief vervolgens naar je werkgever. Zo’n 1.000 werknemers hebben dit gedaan.

Het insturen van je brief naar het CNV is niet langer mogelijk, maar je kunt de brief natuurlijk ook zelf naar je werkgever sturen!

Zoveel geld laat jij toch niet lopen?

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid