Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Nieuws

Leden TN Netherlands Veenendaal stemmen in met ontslagregeling

Leden CNV Vakmensen bij TN Netherlands Veenendaal stemmen in met ontslagregeling De werknemers bij TN Netherlands in Veenendaal hebben in meerderheid ingestemd met het voor hen afgesproken sociaal plan. “Daarmee hebben we een belangrijk houvast gecreëerd voor de mensen nu de tegenslag in de Automotive-branche heerst”, zo licht bestuurder Henk Jongsma van CNV Vakmensen toe.

Eind september werd duidelijk dat de werkgever een forse reorganisatie wil doorvoeren in het Veenendaals bedrijf dat onder meer lagers en tandwielen vervaardigt. Het betreft 44 gedwongen ontslagen en nog eens 16 arbeidsplaatsen die via natuurlijk verloop verdwijnen.
Vandaag werd gestemd over het resultaat van de onderhandelingen - sinds die aankondiging - over een goed sociaal plan. Dat resultaat lag dinsdag op tafel.

Het sociaal plan blijft in deze vorm, nu het ook door de werknemers is aangenomen, twee jaar lang geldig. Het voorziet in een ontslagvergoeding met een correctiefactor 1,8. Wel is er een bovengrens aan de vergoeding. Voor de oudere werknemers, boven de 64 jaar, is een aanvulling op de WW- of IOW-uitkering afgesproken. De pensioenpremies worden gewoon afgedragen tot aan feitelijke pensioendatum.
Werknemers die nu worden ontslagen krijgen voorrang als er onverwacht toch nieuwe vacatures ontstaan.

“Acceptabel vangnet”

Jongsma is tevreden met het feit dat er nu toch een goede regeling tot stand is gebracht. “Ontslagen worden is natuurlijk nooit fijn. Wij hebben scherp onderhandeld voor deze mensen en zodoende een acceptabel vangnet kunnen regelen.”

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

Lees ook

Word nu lid van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen 
  • Rechtshulp voor werk en privé 
  • Hulp bij je belastingaangifte 
  • Korting op verzekeringen 
  • Informatie en advies bij ziekte

 

Word lid met 50% korting