Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Nieuws

Leden CNV Vakmensen keuren cao Metaaltechniek goed

“De basis voor een intensieve en innovatieve toekomst is hiermee gelegd. De kleinmetaal en zijn werknemers krijgen hiermee wat ze nodig hebben: goede afspraken om de uitdagingen van de komende jaren het hoofd te bieden.”

Onderhandelaar Marco Hietkamp van CNV Vakmensen gebruikt grote woorden om de definitieve bekrachtiging van de cao-afspraken voor de kleinmetaal te benadrukken. De leden van CNV Vakmensen stemden gisteren in met het in maart behaalde cao-resultaat.

Crescendo

Met de nieuwe cao, die voor 25 maanden geldt, wordt het mogelijk om veel nieuwe werknemers aan te trekken voor de branche. Die, met onder meer z’n installatietechniek en isolatietechniek, juist nu zit te springen om mensen. Het gaat ineens crescendo, en er ligt nog veel werk te wachten nu er steeds meer druk komt op het ‘ombouwen’ naar een klimaatvriendelijke bouwcultuur.

Generatiepact

Hietkamp: “Met het keuzemodel voor werknemers om korter te werken - tegen reductie van loon, maar met behoud van pensioenopbouw - bieden we ondernemingen ruimte om nieuw personeel aan te nemen. We hebben met dit zogenoemde generatiepact afgesproken dat er 2.000 banen voor jongeren worden gecreëerd. Doordat oudere werknemers hun werkroosters aanpassen, ontstaat er voor jongeren ruimte op de diverse werkvloeren. En daarmee slaan we als bond en als werkgevers twee vliegen in één klap: verjonging op de werkvloer én gezond kunnen blijven werken tot aan pensioenleeftijd.”

Meer weten? Lees hier alles over het Generatiepact Metaal en Techniek

Opleiding

CNV Vakmensen heeft verder opleidingsvouchers afgesproken in de nieuwe cao. Werknemers hebben daarmee een bijdrage voor om- en bijscholing, eventueel naar een baan buiten de branche.

Lonen

De cao behelst ook een loonsverhoging van 4,16 procent in 25 maanden.

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid