Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
De vakbond die verschil maakt
Antwoord op vragen over werk en inkomen
Nieuws

Laboranten van Nalco Champion in staking

Werknemers van chemiebedrijf Nalco Champion in Delden zijn vanmorgen voor onbepaalde tijd in staking gegaan. “We willen eerst een goed sociaal plan. Voorlopig leveren de lab-medewerkers geen monsters meer af. Daar zullen opdrachtgevers als Elementis behoorlijk last van kunnen krijgen”, zegt Gerard van Dijk, onderhandelaar van CNV Vakmensen.

Chemiebedrijf Nalco Champion, onderdeel van Ecolab, wil het laboratorium in Delden sluiten en verplaatsen naar Schotland. Daarbij raken alle 25 lab-medewerkers hun baan kwijt. “Moederbedrijf Ecolab heeft een dikke portemonnee, en die moet open. Je kunt niet zomaar een lab sluiten en mensen op straat zetten zonder voor een goed vangnet te zorgen”, vindt Van Dijk.

Staking

Een ultimatum aan de directie verstreek gisterenmiddag om 18.00 uur, zonder resultaat. De werknemers zijn daarom vanmorgen om 7.30 uur in staking gegaan. De staking duurt voor onbepaalde tijd. Daardoor komen ook de leveringen stil te liggen aan bedrijven die voor hun productie afhankelijk zijn van het Nalco-laboratorium. Van Dijk hoopt dat dit effect heeft: “Nalco Champion is indirect een belangrijke schakel in de chemieketen voor bedrijven als Elementis, Shell, BP en Nerefco. Met de staking voeren we de druk op.”

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid