Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Nieuws

"Laat reizigers en werknemers niet in de kou staan"

CNV Vakmensen doet vandaag in een open brief een dringende oproep aan de provincies Groningen en Drenthe, om hun verantwoordelijkheid te nemen voor het openbaar vervoer. "Wij maken ons grote zorgen over de bezuinigingen die het OV-bureau Groningen/Drenthe wil doorvoeren", zegt CNV-bestuurder Anton Meijerman. "Als de provincies niets doen, betalen de reizigers en de werknemers het gelag."

De open brief gaat vandaag naar de gedeputeerde staten van Groningen en Drenthe. Volgens Meijerman staat de geloofwaardigheid van de politiek op het spel. "Bij de concessieverlening is bijzondere aandacht besteed aan het ov-vervoer op het platteland. Wat blijft daar straks van over? Het is volstrekt onduidelijk welke gevolgen de bezuinigingen precies op lokaal niveau zullen hebben. Plaatselijke gemeentebesturen hebben geen idee wat hen boven het hoofd hangt. Een besluit over ingrijpende bezuinigingen, zonder dat de consequenties duidelijk zijn, is onverantwoord."

Bezuinigingen

De geplande bezuiniging van 6 miljoen euro raken niet alleen de reizigers, die worden geconfronteerd met een versoberde dienstregeling, maar ook de werknemers, met name van Qbuzz. "Veel mensen gaan hun baan kwijtraken", voorspelt Meijerman.

Verantwoordelijkheid nemen

De vakbond doet daarom een dringend beroep op de politici om hun verantwoordelijkheid te nemen. "Laat de reizigers en de werknemers niet in de kou staan en maak meer geld vrij voor het openbaar vervoer in Groningen en Drenthe. Als het openbaar vervoer u veel waard is, wees dan ook bereid om daarin te investeren."

Lees de open brief >>

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid