Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Nieuws

Krimp auto-industrie treft voestalpine Automotive Components

“Er had al een sociaal plan moeten liggen. En dat had ook gekund, want ons bod was redelijk tijdens de onderhandelingen daarover deze zomer.”

Dat stelt bestuurder Roel van Riezen van CNV Vakmensen in reactie op de aankondiging van voestalpine Automotive Components in Bunschoten dat er een flinke reorganisatie aankomt. Van de bijna 1.000 arbeidsplaatsen lijken er 116 bij die reorganisatie te vervallen. Van Riezen wil nu op de kortst mogelijke termijn een hamerslag op die sociaal plan-onderhandelingen. “Dat is nu echt van groot belang.”

Ledenvergaderingen

Op 16 oktober houdt CNV Vakmensen ledenvergaderingen bij voestalpine in Bunschoten om de mogelijke gevolgen van deze reorganisatie te bespreken. Maar voordien wil Van Riezen ook met de directie om tafel. “De aankondiging van de reorganisatie is nu gedaan aan personeel, vakbonden en ondernemingsraad. We zullen de komende tijd onderzoeken of de ingreep echt noodzakelijk is en, zo ja, dan in deze omvang. Want uiteraard is het van belang dat er een gezonde onderneming blijft in Bunschoten die ook op langere termijn werkgelegenheid biedt aan deze regio.”

De krimp in de automobielindustrie doet zich nu ook gelden bij voestalpine. De automotive-onderdelenproducent aan het randmeer vervaardigt carrosseriedelen voor onder meer BMW, Volkswagen en Daimler-Benz.

Robuust sociaal plan

Bestuurder Van Riezen stuurt aan op een robuust sociaal plan dat nu en in de toekomst een goed vangnet biedt aan werknemers die op een of andere wijze worden geraakt door reorganisatie bij voestalpine Bunschoten.

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

Word nu lid van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen 
  • Rechtshulp voor werk en privé 
  • Hulp bij je belastingaangifte 
  • Korting op verzekeringen 
  • Informatie en advies bij ziekte

 

Word lid met 50% korting