Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Nieuws

Koolmees komt met beter plan voor pensioenen

"Er is een belangrijke hobbel platgeslagen op weg naar nieuw pensioenstelsel." Zo reageert CNV -voorzitter Arend van Wijngaarden op het dinsdag gepresenteerde plan voor de pensioenen van minister Koolmees. Enkele dagen daarvoor pleitten ruim 25.000 CNV'ers in een petitie aan de minister voor een passende oplossing.

"Fijn dat de minister deze stap zet. Een belangrijke hobbel is platgeslagen op weg naar een nieuw pensioenstelsel. Nu kunnen we ons volledig richten op de uitwerking van het pensioenakkoord."

Koolmees verlaagt de minimale ondergrens voor de dekkingsgraad bij pensioenfondsen naar 90 procent. Hersteltermijnen om weer op niveau te komen worden verlengd en premie- en opbouwpercentages staan niet meer onder druk.

Volgens het CNV geeft dat lucht en rust in de pensioenwereld. Van Wijngaarden: "Echter, de vlag gaat nog niet uit. Nog steeds is er een klein aantal fondsen dat het risico loopt te moeten korten. Het is nu nog niet duidelijk voor hoeveel mensen deze korting precies geldt. We gaan uit van weinig mensen en kleine bedragen. Deze ontwikkeling houden we uiteraard nauwlettend in de gaten."

Grote zorg

De petitie ‘Stop de Kortingen’ die het CNV vorige week startte werd tot en met dinsdag 19 november al door meer dan 26.000 mensen ondertekend.
"Binnen een week 26.000 handtekeningen betekent dat de zorg groot is. We zijn blij dat de petitie en de druk van onze leden zoveel effect heeft gehad", concludeert Van Wijngaarden.

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

Word nu lid van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen 
  • Rechtshulp voor werk en privé 
  • Hulp bij je belastingaangifte 
  • Korting op verzekeringen 
  • Informatie en advies bij ziekte

 

Word lid met 50% korting