Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Nieuws

Kantoorhandel Acco Brands vertrekt uit Born

Acco Brands, leverancier van kantoorartikelen, sluit de vestiging in Born (Limburg). Bij de sluiting verliezen 66 werknemers hun baan. De werknemers zijn hierover zojuist geïnformeerd.

“Helemaal onverwacht komt het bericht voor de mensen niet”, weet Robert Wonnink, onderhandelaar bij CNV Vakmensen. “Ze zien ook wel dat markt voor traditionele kantoorartikelen enorm onder druk staat, door de digitalisering van veel kantoorprocessen. Orders en omzetten lopen al jaren terug. Tegelijkertijd is het triest dat het hier in Born ophoudt.”

Ontslag

Om in te spelen op de ontwikkelingen in de markt heeft Acco Brands eerder dit jaar branchegenoot Esselte overgenomen. Esselte heeft binnen verschillende Europese landen een sterke positie. Wonnink: “Gevolg is wel een interne reorganisatie, uiteindelijk ten koste van de vestiging in Born. Het betekent ontslag voor 66 werknemers. Slechts drie werknemers kunnen bij Acco Brands blijven werken, maar dan vanuit de vestiging in Woerden.”

Sociaal plan

CNV Vakmensen is erin geslaagd om samen met de ondernemingsraad van Acco Brands Benelux een goed sociaal plan af te sluiten. Wonnink: “Naast een goede ontslagvergoeding hebben we afspraken gemaakt over outplacement en scholing. Er is voor elke werknemer 4.000 euro beschikbaar. Daarnaast is er nog een collectief budget, voor het geval het individuele budget ontoereikend is. We hebben ook afgesproken dat iedereen tijdens de opzegtermijn is vrijgesteld van werk, met behoud van salaris. En verder gaan we als vakbond kijken wat we in de komende onzekere tijd voor de mensen kunnen betekenen.”


Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid