Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
De vakbond die het verschil maakt
Voor een rechtvaardige samenleving
Nieuws

ISS maakt gebaar naar gedupeerde schoonmakers

Schoonmaakbedrijf ISS komt de gedupeerde werknemers van het bijna failliete Osius tegemoet. De schoonmakers kunnen een beroep doen op een renteloze lening van 1.200 euro, die ze later dit jaar terug kunnen betalen. “Dit biedt in ieder geval even soelaas voor mensen die nu echt zonder geld zitten”, zegt Jan Kampherbeek van CNV Vakmensen. “Maar daarmee zijn we er natuurlijk nog niet.”

De CNV-bestuurder stond dinsdagmiddag 17 januari met 70 schoonmakers op de stoep bij het hoofdkantoor van ISS in De Meern. “Een geslaagde actie, de mensen zijn uit alle hoeken van het land hierheen gekomen. Dat geeft maar aan hoe hoog de nood is”, zegt Kampherbeek.

Geen salaris

De werknemers van Osius (in totaal gaat het om ruim 100 mensen) maken zich grote zorgen over hun werk en hun inkomen. Een deel van hen (de 65 werknemers van de bv’s Noord en Oost) heeft geen salaris gekregen over de maand december. Volgens Osius omdat er geen geld meer is om de salarissen te betalen. CNV Vakmensen heeft het schoonmaakbedrijf daarom een ultimatum gestuurd, dat woensdag 18 januari om 12.00 uur afloopt.

Verantwoordelijkheid ISS

Tegelijkertijd maakt de bond ook een verwijt aan schoonmaakbedrijf ISS, waar de werknemers ruim een jaar geleden nog in dienst waren – voordat zij overgingen naar het kleine en nog onbekende bedrijf Osius. “ISS heeft een grote verantwoordelijkheid voor de werkgelegenheid en het inkomen van deze mensen. We houden ISS graag aan de toezegging om zich maximaal in te spannen voor hun werkgelegenheid.”

Osius heeft een hoofdkantoor in Amsterdam en opereert landelijk, vanuit 4 regio’s (oost, west, noord, zuid).

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid