Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Nieuws

Inpakker AFP moet uitpakken met nieuwe cao

CNV Vakmensen stelt Apeldoorns verpakkingsbedrijf AFP in Apeldoorn een ultimatum voor een goede cao. “Zonder afspraken over een goede loonsverhoging en persoonlijke ontwikkelmogelijkheden van werknemers lijkt een staking de volgende halte te worden”, zo beschrijft onderhandelaar Job Marskamp van CNV Vakmensen de ontstane situatie.

“De mensen daar willen terecht dat hun inzet goed wordt gewaardeerd”, benadruk t Marskamp.

Al sinds maart onderhandelt CNV Vakmensen met Apeldoorn Flexible Packaging over een nieuwe cao. Die onderhandelingen liepen vast nadat de AFP-directie een eindbod neerlegde op de onderhandelingstafel. Werkgever komt daarin niet verder dan 4 procent in 2 jaar terwijl vakbonden inzetten op 3,5 procent in een jaar. CNV Vakmensen wil daarnaast ruimte in de cao voor persoonlijke ontwikkeling van medewerkers.

Voorzichtig begin

In oktober overhandigden de werknemers al handtekening aan de directie, dit als voorzichtig signaal dat er ongerief is. “AFP noemt zichzelf een prachtig bedrijf met bijzondere producten. Mij dunkt dat vooral werknemers daarvoor zorg dragen. Dan mag de beloning daar ook naar zijn”, aldus Marskamp.

CNV Vakmensen eist nu een cao met een looptijd van 1 jaar (tot 1 mei 2019), 3,5% loonsverhoging en een persoonlijke spaarrekening voor leerdoelen van individuele werknemers. Verlof bij bevallingen moet worden opgerekt van de huidige 2 naar 5 dagen.

Het ultimatum verstrijkt op dinsdag 27 november, 06.00 uur.

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid