Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Nieuws

ING sluit groot aantal kantoren zonder gedwongen ontslagen

ING gaat het aantal kantoren komende jaren fors terugbrengen, naar uiteindelijk 128 kantoren en 250 servicepunten. Die operatie vindt plaats zonder gedwongen ontslagen, heeft ING verzekerd aan CNV Vakmensen.

Volgens ING komen steeds minder klanten naar de kantoren, waardoor het niet rendabel is om in de toekomst zoveel panden open te houden. De coronacrisis heeft de plannen versneld, veel kantoren zijn grotendeels leeg.

Vertrouwen

“Het is een ingrijpende operatie, maar het gaat op een beheerste manier, ING neemt er een aantal jaren de tijd voor. Gedwongen ontslagen zijn niet aan de orde, is ons verzekerd. Dat is goed om te horen”, zegt onderhandelaar Ike Wiersinga van CNV Vakmensen. “Er gaan veel kantoren dicht, maar ik verwacht dat veel medewerkers uiteindelijk een andere plek kunnen vinden binnen ING. Wat we tijdens de coronacrisis hebben gezien, is dat veel ING’ers ook op afstand al bij andere afdelingen aan de slag zijn gegaan, om bij collega’s bij te springen. Dat ging goed, dus ik heb daar wel vertrouwen in.”

Sociaal plan

De werknemers kunnen hoe dan ook rekenen op een goed sociaal plan, waarbij al eerder afspraken zijn gemaakt over onder andere bemiddeling naar werk binnen of buiten ING.

ING logo

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

Word nu lid van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen 
  • Rechtshulp voor werk en privé 
  • Hulp bij je belastingaangifte 
  • Korting op verzekeringen 
  • Informatie en advies bij ziekte

 

Word lid met 50% korting