Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Nieuws

ING compenseert uitzendkrachten voor mislopen transitievergoeding

CNV is blij dat ING vandaag bekendmaakt een compensatie toe te kennen aan de groep uitzendkrachten, die na 1 januari dit jaar en voor 1 juli 2015 geen contractverlenging krijgt. Deze groep loopt de transitievergoeding mis.

Een goed gebaar

Vakbondsbestuurders Henry Stroek (CNV Vakmensen) en Roderik Mol (CNV Dienstenbond) zijn van mening dat de compensatie een goed gebaar is van ING. Mol daarover: “Hiermee neemt ING alsnog de verantwoordelijkheid om zich als goed werkgever te gedragen en te voorkomen dat tijdelijke krachten tussen wal en schip vallen.”

Het gaat bij ING om uitzendkrachten die meer dan twee jaar onafgebroken in dienst zijn geweest, maar nu voor de invoering van de nieuwe Wet Werk en Zekerheid ontslag krijgen. Daarmee reageert ING op de ontstane onduidelijkheid onder het eigen personeel over de omgang met flex-krachten en de maatschappelijke onrust over het mogelijk omzeilen van de nieuwe Wet werk en zekerheid.

Het navolgen waard

Henry Stroek, vakbondsbestuurder bij CNV Vakmensen, heeft al met veel zaken te maken als gevolg van de nieuwe Wet werk en zekerheid. Ook hij is blij dat nu in ieder geval een werkgever laat zien dat nette oplossingen mogelijk zijn. Stroek: “Ik zie veel te vaak hoe werkgevers zich met de nieuwe wet allesbehalve netjes gedragen tegenover hun werknemers. Ik ga er dan ook van uit en zal er op sturen dat dit precedent van ING door andere werkgevers wordt gevolgd.”

Regelingen in nieuwe Wet werk en zekerheid

Door de nieuwe wet krijgen flex-krachten die onafgebroken twee jaar hebben gewerkt vanaf 1 juli 2015 een transitievergoeding van het uitzendbureau. De uitzenders berekenen deze vergoeding door aan de inlener. CNV ontving talloze berichten van flex-krachten bij ING die plots hun ontslag kregen aangezegd net voor de invoeringsdatum van de nieuwe wet. CNV kaartte dit aan bij ING, die ontkende en wees op de al lopende reorganisatie.

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid