Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Nieuws

IJs voor meer loon, acties beveiligers breiden uit naar asielzoekerscentra

Asielzoekers in AZC Grave in Velp (NB) krijgen gratis ijs van beveiligers die actie voeren voor een goede cao. Al weken voeren particuliere beveiligers actie voor een eerlijk loon, inspraak in de werktijden en gezond werk. Werkgevers willen dit jaar nul procent loonsverhoging geven, terwijl de lonen nagenoeg overal omhoog gaan. CNV Vakmensen en FNV voeren daarom acties op Schiphol, bij ministeries, havens, universiteiten en grote bedrijven. Deze week sluiten ook beveiligers in asielzoekerscentra zich aan bij de acties.

Woensdag 22 augustus trappen beveiligers in Velp (NB) af met het uitdelen van ijsjes aan de bewoners van AZC Grave. De beveiligers willen met het uitdelen van ijsje aan de bewoners uitleggen waarom ze actie voeren voor een nieuwe cao. De actie start op woensdag 22 augustus om 15.00 uur als de kinderen uit school komen.

Nul procent

Het conflict in de particuliere beveiliging duurt inmiddels al weken. De onderhandelingen voor een nieuwe cao zitten muurvast nadat werkgevers een loonbod van nul procent deden. Op vliegveld Schiphol leggen particuliere beveiligers iedere dag vijf keer een kwartier lang het werk neer. Ook worden werkonderbrekingen georganiseerd bij ministeries, universiteiten, grote bedrijven en de havens. De acties breiden zich naar het einde van de zomervakantie toe langzaam uit.

CNV Vakmensen en FNV zetten in op een loonstijging van 3 procent dit jaar. Daarnaast willen de particuliere beveiligers meer zeggenschap krijgen over hun - vaak onregelmatige - werktijden. Het werk in de beveiliging moet gezonder zijn en er moet een goede pensioenregeling komen.

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid