Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Nieuws

Hoogeveen staakt voor cao Metalektro

Na eerdere stakingen in Eindhoven en Alblasserdam maakt maandag Hoogeveen zich op voor een werkonderbreking om een goede cao Metalektro af te dwingen.

Omdat werkgevers in de Metalektro tot op heden slechts met oninbare eisen komen gaan de leden van CNV Vakmensen en FNV Metaal maandag 25 januari in staking voor 24 uur. Bij zowel Fokker Aerostructures als Trivium Packaging en BCS (Buig Centrale Steenbergen).

Vanwege de coronamaatregelen wordt het een bijzondere stakingswijze: een drive-in op de Markt in Hoogeveen. “Stakende werknemers rijden langs ons en wij pikken de stakingsformulieren op”, stelt bestuurder Hank Oomkes van CNV Vakmensen.

Een goede cao in de Metalektro is het doel. “Dit is voor alle deelnemers een veilige manier van staken”, vervolgt hij. “ Overigens gebruiken we ook andere veilige manieren van staken. Bij datzelfde Trivium Packaging wordt er sinds vorige week niet meer overgewerkt.

Normaal gesproken zijn stakingen doorgaans grote verzamelingen werknemers bij aanvang werktijd, binnen of buiten de poort van de onderneming waar actie wordt gevoerd voor moderne arbeidsvoorwaarden.

Oomkes: “Maar dat soort standaard-stakingen is uiteraard in corona-tijd ongewenst. Ook wij willen geen extra gezondheidsrisico’s. En tegelijkertijd vindt CNV Vakmensen dat de acties wel moeten worden gevoerd, want de cao in de Metalektro is ruimschoots verlopen en aan modernisering toe.”

Bij de drive-in schrijven werknemers schrijven zich vanuit de auto in als staker.

Waar gaat het om?

Hieronder een overzicht van de verschillen tussen wat vakbonden verlangen voor de nieuwe cao en wat de werkgeversvereniging FME willen bieden:

 

 

 

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

Word nu lid van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen 
  • Rechtshulp voor werk en privé 
  • Hulp bij je belastingaangifte 
  • Korting op verzekeringen 
  • Informatie en advies bij ziekte

 

Word lid met 50% korting