Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Nieuws

Honderd banen weg bij bloemenveiling FloraHolland

Bij bloemenveiling FloraHolland verdwijnen volgend jaar honderd banen. “In een omgeving vol kleur is dit een zwarte week voor de werknemers”, zegt Kitty Huntjens, onderhandelaar van CNV Vakmensen. “In de afgelopen drie jaar zijn al bijna 600 werknemers vertrokken en ook deze reorganisatie zal niet de laatste zijn.”

De werknemers in Aalsmeer, Naaldwijk, Rijnsburg en Eelde zijn inmiddels geïnformeerd over de reorganisatie, die vooral gevolgen heeft voor de stafafdelingen en voor ICT, FM en commercie. De reorganisatie is onderdeel van een meerjarenplan, waarbij FloraHolland de bedrijfskosten vóór 2020 met een derde wil terugbrengen. In 2018 heeft dat gevolgen voor de werknemers bij de logistiek. Huntjens: “Ook daar gaan zeker banen verdwijnen, hoeveel is nog onzeker.”

Kloof tussen werkvloer en management

CNV Vakmensen maakt zich – vanwege alle reorganisaties en de onzekerheid die dat met zich meebrengt – zorgen over de kwaliteit van het werk en de continuïteit van de bedrijfsvoering. Huntjens: “Het afgelopen jaar zijn er al veel werknemers met kennis vertrokken. Er werken structureel honderden uitzendkrachten op structurele werkplekken. Dat is geen goede ontwikkeling. We zien dat de kloof tussen werkvloer en management groter wordt. En uiteindelijk zijn het wel de werknemers die het succes van FloraHolland bepalen.”

Royal FloraHolland is de grootste bloemenveiling van Nederland. Er werken ruim 3.000 mensen.

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid