Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Nieuws

Het moet klaar zijn met afbraak AOW, vinden CNV-kaderleden in de haven

De kadergroep van CNV Vakmensen in de havens stelt in een verklaring dat de AOW-leeftijd per direct moet worden bevroren. De kaderleden hebben hierover een verklaring opgesteld, die komende weken wordt verspreid onder werkgevers en werknemers in de haven.

In de verklaring stelt de kadergroep dat het “klaar moet zijn met de afbraak van de AOW”. Volgens de kaderleden van CNV Vakmensen in de havens is de regering doof voor geluiden uit de samenleving. “Mensen moeten op een vitale leeftijd kunnen stoppen met hun werkzame leven en van hun AOW en pensioen kunnen genieten.”

Download hier de verklaring >

Petitie

De verklaring wordt volgens CNV-bestuurder Albert van Damme komende weken aangeboden aan werkgevers in de haven, met de oproep om zich daarachter te scharen. In de verklaring staat ook een oproep aan werknemers om de handen ineen te slaan en om de vorige week gestarte pensioenpetitie van CNV Vakmensen te ondertekenen.

De CNV-kadergroep bestaat uit vertegenwoordigers van de op- en overslag, rederijen, de controlesector en verhurende bedrijven (onder andere Vopak, ECT, APMTR, APMMVII, Koole, Matrans).

Lees ook

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid