Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
De vakbond die verschil maakt
Betrokken en verantwoordelijk
Nieuws

Heineken stoot deel logistiek af, gevolgen voor 600 werknemers

Heineken stoot de logistieke activiteiten af voor zover ze te maken hebben met de horeca en wil deze onderbrengen bij horecagroothandel Sligro. Dat heeft de bierbrouwer vanmorgen bekend gemaakt.

Het plan heeft gevolgen voor 600 werknemers. Zo'n 215 werknemers die bij Heineken in dienst zijn gaan waarschijnlijk bij Sligro in dienst, maar krijgen dan mogelijk wel een slechtere pensioenregeling. Voor 245 chauffeurs en voor zo’n 140 uitzendkrachten is de toekomst onzeker door de plannen van Heineken.

In dienst houden

Roel van Riezen, onderhandelaar voor CNV Vakmensen, pleit er voor de 215 werknemers van Heineken in ieder geval in dienst te houden. “Ze kunnen dan eventueel door Sligro aangestuurd worden. Door ze in dienst te houden gaan de arbeidsvoorwaarden en de pensioenen voor deze werknemers er in ieder geval niet op achteruit. Bij de vorige outsourcing heeft Heineken dat ook gedaan, maar nu ging Heineken niet in op ons verzoek.”

Chauffeurs en uitzendkrachten

Ook wil CNV Vakmensen dat er een goede regeling komt voor de chauffeurs en de uitzendkrachten. Van Riezen: “De chauffeurs werken voor vijf bedrijven waar Heineken contracten mee heeft. In de overgang naar Sligro kun je afspraken maken om deze contracten over te nemen, zo blijft het werk voor de 245 chauffeurs behouden.”

Voor de uitzendkrachten was de werksituatie al onzeker. “Een onderneming als Heineken heeft een naam hoog te houden en dan wil je ook voor je uitzendkrachten een goede regeling treffen”, aldus Van Riezen.

Overleg met Heineken

De komende weken heeft CNV Vakmensen overleg met Heineken en zal dan de drie punten opnieuw inbrengen:

 • dienstverband met Heineken behouden voor 215 medewerkers
 • werkgelegenheid voor de 245 chauffeurs
 • werk voor de 140 uitzendkrachten

  Op de hoogte blijven?

  Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

  Ja, ik meld me aan

  De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

  Word lid