Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Nieuws

Heineken schrapt in ondersteuning en betrekt nieuwe locaties

De organisatie van Heineken gaat op de schop. Het bedrijf wil in de ondersteuning (ict en pz) banen schrappen, naar schatting 50-70 van de 400. Verder krijgen waarschijnlijk zo’n 800 werknemers te maken met een verhuizing.

CNV-onderhandelaar Roel van Riezen is hierover vanmorgen geïnformeerd. “Vooral de werknemers in de Business Support krijgen hiermee te maken. Zij worden in feite verdeeld over andere bedrijfsonderdelen. Vanochtend hebben we gelijk gezegd: dit moet zonder boventalligheid worden opgelost.”

Verhuizing

Heineken wil nieuwe kantoren betrekken op Schiphol en op een nog onbekende plek in de Randstad. “Dat betekent dat veel meer werknemers, ook van andere bedrijfsonderdelen, te maken kunnen krijgen met een verhuizing. Waarschijnlijk krijgen ruim 800 werknemers te maken met een andere werkplek.”

Flexkrachten

Heineken wil ook met de bonden overleggen over nieuwe cao’s in het bedrijf. Van Riezen: “Heineken wil van twee naar vier cao’s. Dat is prima, maar we gaan niet meewerken aan een bezuiniging. We moeten het dan hebben over hoe je mensen bindt en betaalt. Dit is dan hèt moment om flexkrachten aan Heineken te binden, met een vaste baan en bijbehorende betaling en pensioenopbouw.”


Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid