Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Nieuws

Grote zorgen om werkgelegenheid bouw

Vakbonden CNV en FNV maken zich grote zorgen om de werkgelegenheid in de bouw, nu minister Schouten onvoldoende concrete maatregelen voor de bouw heeft aangekondigd.

In plaats daarvan wil de minister eerst advies vragen aan de Raad van State. "Daarmee worden stilgelegde bouwprojecten niet vlotgetrokken. De gevolgen voor de bouwsector zijn dramatisch. Ook is het stilleggen van projecten buitenproportioneel, gezien het relatief kleine aandeel van de sector in de stikstofcrisis", zo reageren de betrokken bestuurders van beide vakbonden.

"Moet sneller"

Gijs Lokhorst, bestuurder bij CNV Vakmensen meent "dat het kabinet dit probleem echt sneller moet gaan aanpakken en oplossen. Dit is niet goed voor de medewerkers in de bouw, slecht voor de woningbehoefte en slecht voor de Nederlandse economie. Bekijk gewoon per project of het wel of niet door kan gaan en wacht niet op een totaaloplossing. En kijk ook naar andere sectoren."

Zijn FNV-collega Janna Mud stelt: De bouwsector zit net weer lekker in de lift. Dat komt in gevaar, nu blijkt dat het kabinet niet in staat is met een snelle oplossing te komen voor het stikstofprobleem. Op deze manier creëren we een extra crisis, met alle gevolgen van dien voor de werkgelegenheid."

 

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

Word nu lid van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen 
  • Rechtshulp voor werk en privé 
  • Hulp bij je belastingaangifte 
  • Korting op verzekeringen 
  • Informatie en advies bij ziekte

 

Word lid met 50% korting