Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Nieuws

Grote reorganisatie ABN AMRO vraagt om zorgvuldige begeleiding naar ander werk

De werknemers van ABN AMRO krijgen te maken met een ingrijpende reorganisatie. De komende vier jaar verdwijnen 2.700 banen, voor het merendeel in Nederland. “Dat zijn grote getallen, veel mensen zullen vandaag met een knoop in hun maag aan het werk gaan”, verwacht onderhandelaar Aletta Bulsink van CNV Vakmensen.

ABN AMRO kondigde de plannen vanmorgen aan. De werknemers worden hierover vandaag verder geïnformeerd tijdens online sessies.

Ander werk

Het gaat om 15% van het totaal aantal banen. De bank verwacht dat de helft van de reorganisatie is op te lossen via natuurlijk verloop. “Voor de andere helft ligt er dus een grote uitdaging komende jaren”, zegt Bulsink. “Mogelijk kunnen ze via omscholing op een andere plek bij de bank aan het werk. Maar dat zal niet voor iedereen mogelijk zijn. Dat betekent dat er een forse inspanning nodig is om iedereen op een zorgvuldige manier naar ander werk te begeleiden. We verwachten dat ABN AMRO daarin ook zijn verantwoordelijkheid neemt. Gelukkig neemt de bank vier jaar de tijd voor deze operatie, dat geeft tijd voor mensen om aan hun toekomst te werken, binnen of buiten de bank.”

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

Word nu lid van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen 
  • Rechtshulp voor werk en privé 
  • Hulp bij je belastingaangifte 
  • Korting op verzekeringen 
  • Informatie en advies bij ziekte

 

Word lid met 50% korting