Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
De vakbond die het verschil maakt
Betrokken en verantwoordelijk
Nieuws

Grote ontslagronde bij dienstverlener Ricoh

Bij dienstverlener Ricoh, bekend van kopieerapparaten, printers en scanners, verdwijnen bij een grote reorganisatie 245 van de in totaal ongeveer 1.100 banen. De werknemers zijn hierover vanmorgen geïnformeerd. “Dit komt hard aan bij de mensen. Het betekent ontslag voor bijna een op de vier werknemers”, zegt Arjan Baselmans, onderhandelaar van CNV Vakmensen.

De reorganisatie treft vooral de ondersteunende afdelingen, met name op het hoofdkantoor in ’s-Hertogenbosch (onder meer marketing, finance, HR). Daarnaast verdwijnen er ook banen bij de lokale vestigingen, verspreid over het land.

Niet gerust

Baselmans was er de afgelopen maanden al niet gerust op. “We kregen signalen van ongeruste servicemonteurs, die het werk flink zagen teruglopen. Het gonsde de laatste tijd van de geruchten over de mogelijke gevolgen. Dat weten we nu dus. Maar we zijn wel geschrokken van de omvang van de reorganisatie.”

Sociaal plan

De ondernemingsraad zal nu eerst advies uitbrengen over de reorganisatieplannen. Er loopt nog een sociaal plan, tot april 2017. Ricoh wil de reorganisatie voor die tijd al afronden. Baselmans: “Mocht dat niet haalbaar blijken, dan heeft Ricoh toegezegd dat de werknemers die door deze reorganisatie hun baan kwijtraken ook na 1 april nog onder het sociaal plan vallen. Daar houden we Ricoh aan. Binnenkort hebben we een gesprek met Ricoh. Intussen kunnen werknemers bij ons terecht als zij vragen hebben.”

Over Ricoh

Ricoh biedt in Nederland werk aan ruim 1.100 mensen. Het bedrijf heeft een hoofdkantoor in ’s-Hertogenbosch en lokale vestigingen verspreid over het land.

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid