Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Nieuws

Vanaf donderdag grote metaalstaking in Friesland

Friese metaalwerknemers komen vanaf donderdag in actie voor een nieuwe cao metalektro.

Drie dagen lang wordt er gestaakt. In het zuiden van de provincie op donderdag 27 en vrijdag 28 september en in het noorden op vrijdag 28 september en maandag 1 oktober. Dit betekent dus dat op de vrijdag de hele provincie platligt. Vele honderden staalwerkers leggen in deze drie dagen het werk neer.

Acties

Bedrijven die meedoen aan de stakingen in Friesland zijn onder meer Ardagh, Roval de Boer MTI, Neways MTI, Meyer Plaatbewerking MTI, Damen Ship Repair, Barkmeijer Stroobos BV, Accel Group NV, Landustrie, Stork Turbo Blading en Staalbouw Nauta.

Jikkie Aalberts, actieleider van CNV Vakmensen: "Dat de hele sector plat gaat en er zoveel metaalwerkers meedoen aan de stakingen, zegt wel hoe hoog het de medewerkers zit. Genoeg is echt genoeg. Het is tijd voor een fatsoenlijke cao en wel nu!"

Wat wil CNV Vakmensen?

CNV Vakmensen wil in de nieuwe cao onder meer zeggenschap voor werknemers op verschillende fronten, zoals ontwikkeling, scholing en werktijden, respect voor elke levensfase, gelijke rechten voor alle werknemers en een eerlijke verdeling van de winst, met daarbij een goede loonsverhoging. Bezemer-Videler: “We willen met elkaar een vitale sector, waar het aantrekkelijk werken is, waar oudere werknemers op een gezonde manier hun pensioen kunnen halen en waar jongere werknemers een toekomstperspectief hebben.”

Estafettestakinge

Afgelopen periode hebben al vele duizenden metaalwerkers door het hele land actiegevoerd voor een goede cao en tegen de afbraakplannen van de werkgevers. Ook de komende weken worden er nog acties en stakingen georganiseerd. 

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid