Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Nieuws

Grote actiebereidheid in het hele land in ov

Vandaag is de staking in het stad- en streekvervoer in alle vroegte van start gegaan. De eerste berichten duiden op een hoge actiebereidheid. En dat is goed nieuws voor alle chauffeurs en machinisten in het stad- en streekvervoer.

Even na vier uur melden de eerste stakers zich. Waalwijk is als eerste wakker, kort daarna volgen Waalwijk, Arnhem, Nijmegen en Ede. Op een aantal punten ligt het stad- en streekvervoer helemaal stil, hier en daar besluiten ov-bedrijven de bussen niet te laten rijden, op een enkele plek rijdt er toch een bus.

De eerste stand van zaken lijkt te zijn dat er geen bussen rijden vanuit Alkmaar, Harderwijk, Leeuwarden, Sneek, Heerenveen, Emmen, Assen, Zwolle, Almelo, Oldenzaal, Enschede, Hengelo, Schiphol, Amersfoort, Arnhem, Bemmel, Eindhoven, Maastricht, Zwartsluis, Tilburg, Oosterwolde, Leek, Helmond en Alblasserdam. Meer berichten volgen.

Er lijken zich weinig grote problemen voor te doen op de actiepunten. Goede samenwerking en hoge actiebereidheid. Meer berichten vanuit het Landelijk Actiecentrum van CNV Vakmensen volgen later.

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid