Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Nieuws

Groei industrie over rug van werknemers

Vandaag maakte Nevi bekend dat de Nederlandse industrie haar sterkste groei sinds 2011 doormaakt. Dit terwijl de medewerkers uit de sector al 15 weken staken voor een nieuwe cao.

CNV Vakmensen vicevoorzitter Piet Fortuin: ”Het is treurig voor de 150.000 medewerkers in de Metalektro dat zij moeten staken voor een loopbaanbudget, zeggenschap over werktijden en een beetje meer loon, terwijl werkgevers recordwinsten noteren. Deze winsten worden behaald over de rug van de werknemers en dat werkt als olie op het vuur”.

FME steekt kop in het zand

De stakingen in de Metalektro worden steeds frequenter en langduriger. Afgelopen vrijdag nog verlengden werknemers in Alblasserdam hun 48-uursstaking met één dag. Vandaag wordt er gestaakt in Limburg en bij NN in Veenendaal. Voor later in de week staan ook weer stakingen gepland. Aanleiding voor de stakingen was een ondermaats eindbod van de FME. “Sindsdien steekt de FME de kop in het zand. In tegenstelling tot branchegenoot FWT houdt het halsstarrig vast aan haar eindbod uit mei. Als zij dit blijft doen, voorspel ik dat de acties verder verharden”.

Branchegenoot FWT haalde haar cao-eindbod in de MetaalTechniek (kleinbedrijf metaalindustrie) in september van tafel. Voor de 295.000 werknemers werd 14 oktober een akkoord bereikt.

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid