Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Nieuws

Gratis naar de film, in ruil voor...

Een keertje gratis naar de film. Dat bieden wij dinsdag 16 mei winkelpersoneel aan in heel Nederland. "In ruil voor eigenlijk een tweede aantrekkelijke aanbieding", benadrukt Piet Fortuin, voorzitter van CNV Vakmensen.

Winkelpersoneel dat zich op dinsdag 16 mei op onze online community ‘Je Achterban’ registreert krijgt een bon voor een bioscoopbezoek toegestuurd. Onze online community is gratis en een praktische rugsteun in het dagelijks werk van de winkelmedewerker.

Piet Fortuin gaat, samen met nagenoeg alle medewerkers van CNV Vakmensen, dinsdag zelf ook de winkelstraat in om zijn aanbieding aan te prijzen. Leden werven staat daarbij niet eens voorop.

Meer over Je Achterban

Voorzitter Piet Fortuin: "Je Achterban is het digitale platform en forum van CNV op het gebied van werk en inkomen. Werknemers in verschillende sectoren kunnen daar terecht met hun vragen, antwoorden en ervaringen.” Het is vooral de bedoeling dat de mensen vanuit hun eigen ervaring collega's helpen met antwoorden op vragen op het terrein van werk en inkomen, arbeidsregels en arbeidsrechten. CNV-experts vullen aan als de deskundigheid vanaf de werkvloer niet toereikend blijkt.

Servicegericht

CNV Vakmensen wil via deze campagne de winkelmedewerkers vooral in contact brengen met de dienstverlening van de vakbond. Die is service- en vraaggericht. Maar 'Je Achterban' wordt langs deze weg ook bij de werknemers gepresenteerd als het platform waarop de bond wil communiceren en discussiëren over de meer formele kant van arbeidsvoorwaarden: de cao, sociaal plannen en andere arbeidsreglementen.

Fortuin: "Het beslissen over die zaken is voorbehouden aan onze leden, dus je aansluiten bij onze bond blijft belangrijk, natuurlijk. Maar het meedenken over en mede vormgeven van arbeidsregelingen vragen we liefst van elke medewerker in de sector. CNV Vakmensen wil aansluiten bij wat nodig is op de werkvloer."

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid