Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Nieuws

Goed sociaal plan nodig voor werknemers NSC

Maandag 13 maart overhandigt een groep van 20 NSC Global-werknemers om 08.30 uur een petitie aan Herke Heinrich, general manager bij NSC Global.

In de petitie vragen zij samen met 85 collega’s om een open dialoog met de ondernemingsraad en een met de vakbonden afgesloten sociaal plan. Volgens CNV Vakmensen wil NSC op een goedkope manier af van goed gekwalificeerde vakmensen om de winst op te schroeven. ‘Nut en noodzaak van deze ingreep zijn bij lange na nog niet bewezen’, aldus bestuurder Jolien Dekker van CNV Vakmensen.

Niet zomaar

ICT-dienstverlener NSC wil zo snel mogelijk het dienstverband van 60 mensen beëindigen.  Ruim een jaar geleden zijn circa 148 werknemers met behoud van hun arbeidsvoorwaarden overgegaan van Atos naar NSC Global. Jolien Dekker: ‘De groep is weliswaar in dienst van NSC maar heeft nog wel Atos-mailadressen, Atos-passen en werkt voor Atos-klanten. Atos doet alsof z’n neus bloedt en legt de verantwoordelijkheid neer bij NSC. Absurd dat deze groep als een hete aardappel heen en weer wordt geschoven en dat geweigerd wordt met ons te spreken over een fatsoenlijk sociaal plan.’

 
De NSC-directie wil wel met de ondernemingsraad maar niet met de bonden in gesprek over een sociaal plan. De or wil op haar beurt dat het sociaal plan met de vakbonden wordt afgesloten. Om uit deze impasse te komen, zijn NSC-werknemers een paar weken geleden een petitie gestart. Ze willen dat de directie op constructieve wijze met zowel or als vakbonden gaat praten over een sociaal plan.
 
Bij NSC Global in Amsterdam werken in totaal 156 werknemers.

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid