Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Nieuws

Goed nieuws dat hoge beloning voor ING-topman van tafel is

Het besluit van ING om af te zien van de loonsverhoging van 50% voor topman Ralph Hamers is “goed nieuws voor Nederland en de werknemers van ING”, vindt Ike Wiersinga van CNV Vakmensen. “De bank heeft zich ernstig verslikt in de maatschappelijke verontwaardiging. Waar je ook kwam, iedereen had het erover. Het is goed dat dit absurde plan van tafel is.”

CNV Vakmensen hekelde vorige week al de bijzondere constructie die ING hiervoor had bedacht, in de vorm van een fors aandelenpakket. “Hiermee schond ING de code voor banken. Daarin is geregeld dat het beloningsbeleid zorgvuldig, beheerst en duurzaam moet zijn. Daar was hier geen sprake van, dat was voor iedereen duidelijk. Dat moet de top zich uiteindelijk ook hebben gerealiseerd, zij het wel een beetje laat. De antenne voor maatschappelijke gevoeligheid op dit onderwerp mag wel wat beter afgesteld. Hopelijk hebben ze hiervan geleerd.”

Werknemers

Voor de ING-werknemers is dit besluit goed nieuws, zegt Wiersinga. “We kregen veel reacties van werknemers, die verontwaardigd waren en zich schaamden. De bankensector zit juist in een proces van herstel van vertrouwen. Dat krijgt natuurlijk meteen weer een enorme deuk. Veel ING-werknemers zullen opgelucht zijn dat de bank afziet van die hoge beloning.”

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid