Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Nieuws

Glastuinbouwer Hartman uit Sexbierum gered

Glastuinbouwbedrijf Hartman uit Sexbierum maakt een doorstart. Branchegenoot Best Fresh Group neemt het bedrijf over, zo is zojuist bekendgemaakt. De werknemers worden op dit moment geïnformeerd. “We zijn blij dat er weer toekomst is voor het bedrijf en dat waarschijnlijk alle werknemers aan de slag kunnen blijven”, zegt onderhandelaar Sijtze de Bruine van CNV Vakmensen.

Na het faillissement op 1 november hebben de zeventig werknemers gewoon doorgewerkt, zegt De Bruine. “Het gaat om verse producten, dat je niet zomaar stilleggen. Het werk ging afgelopen weken door, klanten als Albert Heijn konden worden bediend. Dat was ook belangrijk om de doorstart mogelijk te maken. Het is goed nieuws dat die doorstart is gelukt. Tegelijkertijd hebben we nog wel vragen: hoe gaat het nu verder, kunnen inderdaad alle mensen mee over? Daarover willen we zo snel mogelijk met de nieuwe directie in gesprek.”

Opleiding en ontwikkeling

Daarbij komen ook de afspraken aan de orde die de bond eerder dit jaar met Hartman maakte over opleiding en ontwikkeling van de werknemers. De Bruine: “Bij de reorganisatie eerder dit jaar heeft Hartman de toezegging gedaan om echt te gaan investeren in de werknemers. Dat is voor ons een belangrijk onderwerp. We willen graag weten hoe de directie van de Best Fresh Group hierover denkt.”

Over Hartman

A.C. Hartman is een bekende onderneming in de glastuinbouwsector en levert dagelijks paprika’s, tomaten en komkommers aan onder meer Albert Heijn. Het bedrijf werd in 2017 overgenomen door The Fruit Farm Group uit België, maar dat bleek uiteindelijk geen succes. Op 1 november ging het bedrijf failliet.

Cao Glastuinbouw

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

Word nu lid van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen 
  • Rechtshulp voor werk en privé 
  • Hulp bij je belastingaangifte 
  • Korting op verzekeringen 
  • Informatie en advies bij ziekte

 

Word lid met 50% korting