Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Nieuws

Glanzende cao voor Wasstraat en Tankstationpersoneel

“Een glanzend cao-resultaat.” Zo omschrijft onderhandelaar Gerard van Dijk het behaalde principeakkoord over een nieuwe tweejarige cao voor de 17.000 werknemers in de tankstations en wasstraten. “Vooral voor de jonge werknemers is de toename van de verdiensten echt kolossaal.”

Belangrijk element in de onderhandeling was de keuze voor centen in plaats van procenten waar het loonsverbetering betreft. Van Dijk: “We zijn uitgekomen op maar liefst 70 euro per maand extra per 1 februari aanstaande en nog eens dezelfde loonsverhoging per 1 februari 2021. Maar de grootste klapper is in deze nieuwe cao weggelegd voor de jongste salarisgroepen. De salarisschalen onderin het loongebouw zijn geschrapt waardoor direct volwassen lonen worden uitbetaald. Dat scheelt een 21-jarige pakweg 400 euro per maand. Serieus geld en een goed werkend middel om de sector aantrekkelijk te maken voor jonge werknemers.” Van Dijk wil de werkgevers ook zeker het compliment maken dat zij de personeelsinstroom met een forse geldinjectie willen stimuleren. "Dit zet de sector dik in de kijker bij toekomstige werknemers.”

Zwaar beroep

CNV Vakmensen heeft met de werkgevers ook afspraken kunnen maken over de zwaarte van het beroep. Daarmee lijkt de weg vrij gebaand om het pensioen naar voren te kunnen trekken zonder grote financiële consequenties. Daarnaast is een generatiepact in de steigers gezet dat het werken op 80%-basis tegen 90% loon en 100% pensioenopbouw mogelijk maakt.

Bestuurder Gerard van Dijk: “Dit is echt een fraai principeakkoord dat is met het volste vertrouwen voorleg aan de leden.”

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

Word nu lid van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen 
  • Rechtshulp voor werk en privé 
  • Hulp bij je belastingaangifte 
  • Korting op verzekeringen 
  • Informatie en advies bij ziekte

 

Word lid met 50% korting