Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Nieuws

Geruststellende boodschap voor bezorgde werknemers Hartman

Glastuinbouwbedrijf Hartman uit Sexbierum is uit de financiële problemen, dankzij een reddingsplan. De werknemers zijn hierover vanmorgen door de directie geïnformeerd, na verontrustende berichten dat het bedrijf op omvallen zou staan.

“Na alle onzekerheid van afgelopen maanden is dat in ieder geval een geruststellende boodschap”, zegt onderhandelaar Sijtze de Bruine van CNV Vakmensen, die vanmorgen bij de bijeenkomst aanwezig was. “Er is gelukkig weer geld en perspectief. Dat betekent dat we ons weer volledig kunnen richten op een gezonde toekomst van het bedrijf.”

Reorganisatie

De eerder aangekondigde reorganisatie wordt in de loop van dit jaar doorgevoerd. Daarbij verliezen twintig van de in totaal 110 werknemers hun baan. Zij krijgen, zoals met de bonden eerder al was afgesproken, een volledige transitievergoeding mee. Daarnaast wordt met 33 werknemers gesproken over de aanpassing van de omvang van hun contract, vanaf het najaar. “Hierover zijn wij met Hartman in gesprek, elke individuele situatie is weer anders”, zegt De Bruine.

Aan de slag

Volgens de CNV-bestuurder is het vooral belangrijk dat Hartman aan de slag gaat met opleiding en ontwikkeling. “De afgelopen jaren heeft dat helaas stilgestaan. We houden Hartman aan de toezegging om nu echt te gaan investeren in de werknemers, gericht op de biologische toekomstplannen van het bedrijf.”

Over Hartman

A.C. Hartman is een bekende onderneming in de glastuinbouwsector en levert dagelijks paprika’s, tomaten en komkommers aan onder meer Albert Heijn. Het bedrijf werd in 2017 overgenomen door The Fruit Farm Group uit België.

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

Word nu lid van CNV Vakmensen

Als lid krijg je:

  • Deskundig advies over werk en inkomen 
  • Rechtshulp voor werk en privé 
  • Hulp bij je belastingaangifte 
  • Korting op verzekeringen 
  • Informatie en advies bij ziekte

 

Word lid met 50% korting