Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Nieuws

Gelukkig nog plaats voor La Place

“Er is gelukkig nog plaats voor La Place na vandaag. En hopelijk is dat de opmaat voor nog méér goed nieuws.”

Zo vat bestuurder Martijn de Heijer van CNV Vakmensen de ontwikkelingen samen rondom het failliete V&D/La Place. “Uiteraard ben ik blij voor die La Place-mensen waarvan nu al bekend is dat ze hun werk behouden. En ik hoop dat dit ook kan gelden voor de resterende mensen bij La Place in de warenhuizen én de warenhuismedewerkers zelf.” 

Het lot van die resterende groep mensen hangt samen met het tweede deel van de doorstartdeal die de curatoren hopen te maken voor V&D. Dat betreft het vinden van de nieuwe eigenaar van de V&D-warenhuizen. De curatoren hopen op korte termijn ook daar de onderhandelingen te kunnen afronden. Er zijn twee gegadigden, zo melden de curatoren dinsdag aan het einde van de middag.

Goed nieuws

Martijn den Heijer: “Het is erg goed nieuws dat er met Jumbo een overnamekandidaat is gevonden. Voor die warenhuizen is tot op heden nog geen koper gestrikt en dus ook niet voor de La Place-medewerkers in die warenhuisvestigingen. Die inpandige La Place-vestigingen genereren pakweg 3.500 banen. De werkgelegenheid daar is dus nog niet verzekerd.”

Zorg voor gemotiveerde medewerkers

Over de rol van CNV Vakmensen in het faillissement van het warenhuis zegt Den Heijer: “Hoewel het een doorstart betreft en geen bedrijfsovername, zullen we terdege bij de directie aandringen op zoveel mogelijk handhaven van arbeidsvoorwaarden en arbeidscontracten. De eerste signalen zijn goed. Ook de nieuwe eigenaar hecht waarde aan gemotiveerde medewerkers.”

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid