Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
De vakbond die het verschil maakt
Betrokken en verantwoordelijk
Vestigingen in Amsterdam en Houten gaan dicht

Geldtransporteur SecurCash schrapt 140 banen

Eerder en ingrijpender dan verwacht presenteert geldtransporteur SecurCash vandaag plannen voor een grote reorganisatie. De vestigingen in Amsterdam en Houten (waar ook de muntgeldcentrale zit) gaan dicht. Daarbij verliezen ongeveer 140 mensen hun baan. De werknemers van SecurCash zijn hierover vandaag geïnformeerd.

“Met deze plannen wordt SecurCash gedecimeerd, het gaat om meer dan 1 op de 3 banen”, zegt Peter de Ridder, onderhandelaar bij CNV Vakmensen. “Dit is een pijnlijke dag voor veel werknemers, vooral in Amsterdam en Houten. Zij zijn straks hun baan kwijt en realiseren zich dat er weinig kans is op ander werk bij SecurCash. De vestigingen die overblijven – Rotterdam, Drachten en Best – zitten ver weg en er zijn weinig vacatures.”

Razendsnel

Hoewel contracten met grote banken nog lopen en de nodige zekerheid bieden, wil SecurCash de ontwikkelingen niet afwachten en al op voorhand gaan reorganiseren. “De veranderingen op de geldmarkt gaan razendsnel”, zegt De Ridder. “Steeds minder mensen betalen contant. Dat heeft grote gevolgen voor de geldstromen in Nederland. De verhouding cash en digitaal is in een paar jaar tijd ingrijpend veranderd en die ontwikkeling gaat door. Dat heeft helaas ook gevolgen voor een bedrijf als SecurCash, dat nu eenmaal draait op het vervoer van cash geld.”

Vakmensen

De Ridder hoopt dat er – ondanks de langere reisafstand naar een andere vestiging – voor een deel van de werknemers straks toch nog werk is bij SecurCash. “En anders zijn er, zeker voor de chauffeurs, wellicht mogelijkheden in de transportwereld of in de beveiliging. Het gaat om vakmensen, die niet alleen over een groot rijbewijs maar ook over een beveiligingsdiploma beschikken. We roepen werkgevers in transport, beveiliging en openbaar op om zich bij ons te melden. Misschien kunnen we helpen om een goede match te maken.”

Sociaal plan

De werknemers die de dupe worden van de reorganisatie kunnen in ieder geval terugvallen op een sociaal plan. “Daarover hebben we gelukkig al eerder afspraken gemaakt met SecurCash.”

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid