Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Nieuws

Geen wet nodig voor 'mobiel werken'

“Een wet voor e-mailen, appen en bellen na werktijd is ongewenst. Afspraken daarover kunnen werknemer en werkgever/leidinggevende heel goed zelf regelen."

Zo reageert voorzitter Piet Fortuin op het voorstel van vicepremier en PvdA-lijsttrekker Lodewijk Asscher. Die stelt voor dat Nederland in navolging van bijvoorbeeld Frankrijk een wet moet instellen die werknemers ook daadwerkelijk vrij geeft na de officiële werktijd.

Zelfroosteren

“Alsjeblieft niet zeg”, stelt de CNV Vakmensen-voorzitter daar tegenover. “Dit moet je helemaal niet regelen met een zware deken van wetgeving. Dit moeten werknemer en leidinggevende zelf onderling afspreken. Dit is nou precies zo’n voorbeeld van zelfroosteren en de eigen keuze in verdeling werk/privé waarvoor wij als vakbond al lang pleiten. Met behulp van de mobiele telefoon, die eigenlijk een thuiscomputer is, worden bepaalde keuzes mogelijk.”

Balans

Hier is de juiste balans te vinden tussen werk en gezin. Een voorbeeld: als werknemer wil je liefst eind van de middag thuis zijn om het gezin op te vangen. En die tijd maak je dan later op de avond weer goed, als het gezin is gesetteld.

Of - óók denkbaar: je wilt schakelen met je levensgezel qua eten en ontmoeting omdat hij/zij weer een heel ander werkrooster heeft.

En dan is het ook nog zo dat sommige mensen het gewoon fijn vinden om ’s avonds na werktijd nog even wat e-mails door te nemen. Het geeft ze wellicht de volgende ochtend de ruimte om wat later aan te schuiven op kantoor.

Cao

Fortuin meent dat het wel een evenwicht moet blijven. “De cao biedt daarvoor goede afspraken. Die hebben wij als vakbond daarin speciaal voor dat doel onderhandeld. Als de werkgever dwingend verlangt dat de telefoon wordt opgenomen ’s avonds of ’s nachts, dan staat daar ook een consignatiedienstregeling tegenover in de arbeidsvoorwaarden. Als werknemer kun je ook zelf controleren of de vraag wel klopt bij het afgesproken aanbod om onregelmatige diensten te draaien.

En als er uiteindelijk echt een verschil van inzicht blijft bestaan over terechte of onterechte beschikbaarheid, dan staat CNV Vakmensen ook in dat verschil van inzicht zijn leden bij.

Kortom, een wet is niet nodig. Werknemers komen er zelf wel uit. Zeker als ze lid van zijn van CNV Vakmensen.”

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid