Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Nieuws

Geen doorbraak in overleg met gemeente Almere over veiligheid bussen

Het overleg tussen vakbonden en de gemeente Almere over meer veiligheid in de bussen heeft vanavond niet geleid tot oplossingen. "We hebben helaas niet de toezeggingen gekregen waarop we vooraf hadden gehoopt", zegt CNV-bestuurder Hanane Chikhi in een eerste reactie.

De bonden waren vanavond op het stadhuis uitgenodigd voor een gesprek met de verantwoordelijke wethouder, Frits Huis. "Het was een goed gesprek, maar het heeft uiteindelijk voor ons te weinig concrete toezeggingen opgeleverd", concludeert Chikhi. "Dat betekent dat de situatie verder op scherp komt te staan."

Ledenvergadering

Maandag 11 april beslissen de CNV-leden in een actievergadering of ze aansluiten bij de stakingsactie, die collega-vakbond FNV al voor volgende week donderdag heeft aangekondigd. 

Handtekeningen

Op dit moment voert de bond nog een publieksvriendelijke handtekeningenactie. Chikhi: “We verzamelen handtekeningen onder inwoners van Almere, voor meer aandacht voor sociale veiligheid bij de aanbesteding. Het is een zaak van ons allemaal, niet alleen van de chauffeurs, maar ook van de reizigers.”

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid