Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Nieuws

Garanties voor lounge-medewerkers KLM

De KLM-medewerkers in de lounges op Schiphol hebben hun acties beëindigd, nu ze van KLM garanties hebben gekregen voor hun overstap naar horeca-ondernemer Vermaat.

De 29 lounge-medewerkers (hospitality agents) hebben afgelopen maand al 6 keer het werk neergelegd, uit protest tegen de uitbestedingsplannen van KLM. “Het nieuwe voorstel van KLM maakt nu een einde aan de onzekerheid”, zegt onderhandelaar Michiel Wallaard van CNV Vakmensen.

Toch geluisterd 

“KLM heeft uiteindelijk toch naar de lounge-medewerkers geluisterd. Ze krijgen vanaf de overstap naar Vermaat, in april 2018, gedurende 5 jaar een standplaatsgarantie. Dat betekent dat ze niet zomaar naar een of andere uithoek op Schiphol kunnen worden verplaatst. Bovendien blijven de mensen tot 1 januari 2020 nog in dienst bij KLM, op detacheringsbasis. Pas daarna gaan ze over naar Vermaat. Ze kunnen het 100-jarig bestaan in 2019 dus nog gewoon als echte KLM’er meemaken.”

Compensatie

Verder heeft KLM aangeboden dat de loungemedewerkers een compensatie krijgen voor de winstdelingsregeling die ze kwijtraken. Ook kunnen ze nog een tijdlang, afhankelijk van de lengte van hun dienstverband, gebruikmaken van de reisfaciliteiten bij KLM.

Tevreden

Volgens Wallaard zijn de lounge-medewerkers tevreden met deze toezeggingen en zijn de acties nu beëindigd.

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid