Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Nieuws

CNV en collega-bonden: Flexwerk moet duurder zijn dan vast werk

CNV en collega-vakbonden FNV en VCP vinden dat flexcontracten duurder moeten worden voor werkgevers dan vaste contracten. Alleen zo wordt de ongebreidelde groei van flexwerk aan banden gelegd. De Tweede Kamer behandelt morgen, 7 maart, de initiatiefnota ‘Vast werken loont’ van PvdA, GroenLinks en SP. De drie vakbonden steunen dit initiatief van harte.

Premiedifferentiatie - werkgever betaalt meer WW-premie voor mensen op flexcontracten dan voor mensen met een vaste baan - draagt bij aan het duurder maken van flexwerk. De drie vakcentrales zijn van mening dat het voorstel in de initiatiefnota om flexibele contracten duurder te maken, zal bijdragen aan het terugdringen van de ongebreidelde groei van het aantal onzekere arbeidscontracten en daarmee aan een beter functioneren van de economie.

CNV-vicevoorzitter Willem Jelle Berg noemt Premiedifferentiatie een goed instrument om flex duurder te maken. “Wij denken dan niet aan een 4 x zo hoge WW-premie voor flexwerknemers, maar 5 x zo hoog. Zo pakken we eindelijk de onbalans aan tussen flex en vast.”

Net als zijn FNV-collega Kitty Jong meent Berg dat meer mensen kans op vast werk maken als flexcontracten duurder worden voor werkgevers.

De drie vakcentrales hebben dinsdag 6 maart een brief gestuurd aan de Tweede Kamer om het initiatief van de drie linkse partijen te steunen.

De drie vakcentrales hebben dinsdag 6 maart een brief gestuurd aan de Tweede Kamer om het initiatief van de drie linkse partijen te steunen.

Brief drie vakbonden aan de Tweede Kamer

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid