Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Nieuws

CNV Vakmensen naar rechter voor ontslagen medewerkers Tuunte

Vakbond CNV Vakmensen stapt vandaag naar de rechtbank in Zutphen om het ontslag van ruim honderd medewerkers van de doorgestarte modeketen Tuunte aan te vechten. Volgens CNV Vakmensen is doelbewust op een faillissement aangestuurd om zo van langdurige vaste contracten af te komen. "Honderdacht ex-medewerkers van Tuunte hebben zich afgelopen weken bij ons gemeld, het gaat vooral om medewerkers die zich jaren voor de zaak hebben ingezet", vertelt Roos Rahimi, bestuurder van CNV Vakmensen. "Deze medewerkers hebben zich na het faillissement de benen uit het lijf gelopen om de winkels open te houden en de doorstart mogelijk te maken. Toen die doorstart een feit was, zijn ze aan de kant gezet."

In september dit jaar werd bekend dat de voormalige eigenaren van de failliete modeketen Tuunte een doorstart maken. Het faillissement was in de maand daarvoor, maar de medewerkers werd gevraagd na het faillissement door te werken. Dit om een eventuele doorstart van van de modeketen mogelijk te maken.

Rahimi: "Medewerkers is voorgehouden dat ze na een eventuele doorstart kans hadden op werk. Ze hebben zich met hart en ziel ingezet om de doorstart tot een succes te maken. Na de doorstart gingen de beloofde banen echter naar nieuwe tijdelijke goedkopere krachten. Dat was een klap in het gezicht van loyale medewerkers."

De doorstart van Tuunte is voor CNV Vakmensen aanleiding de rechter goed te laten kijken naar deze vorm van ontduiking van het ontslagrecht. "Onze eis: herstel van de arbeidsbetrekking, betaling van een transitievergoeding of een schadevergoeding naar rato van het aantal dienstjaren", stelt Roos Rahimi. CNV Vakmensen pleit al langer voor wetgeving die het moeilijker moet maken om een faillissement te gebruiken om werknemers op straat te zetten.

Het nieuwe ondernemen

"Dit 'nieuwe ondernemen' zien we laatste tijd steeds vaker", stelt Rahimi. "Risico’s die horen bij het ondernemerschap, worden afgewenteld op werknemers die machteloos moeten toekijken hoe hun baan in de uitverkoop gaat. Ondertussen proberen ondernemers via allerlei bv’s hun verantwoordelijkheden als werkgever te ontduiken."

Een sociaal plan biedt iedere ondernemer voldoende mogelijkheden om een reorganisatie in te zetten als daar economische gronden voor zijn. Rahimi: "Een goede ondernemer is een goede werkgever. Als vakbond zullen wij altijd constructief meewerken aan een sociaal plan gericht op behoud van werkgelegenheid en behoud van de onderneming. Bij Tuunte was dit ook mogelijk, maar de ondernemer heeft er doelbewust op aangestuurd alles achter - en over - de rug van zijn medewerkers te regelen. Voor ons zijn de oude en nieuwe eigenaren hiermee ver over de schreef gegaan."

Meld je bij de vakbond

Het is op dit moment nog niet duidelijk wanneer de zitting plaatsvindt. CNV Vakmensen onderhoudt nauw contact met de betrokken ex-medewerkers van Tuunte en zal ze tijdig informeren over de verdere gang van zaken. De voorlopige verwachting is dat de zaak binnen enkele weken tot een uitspraak zal leiden.

Medewerkers van Tuunte die hun baan zijn kwijt geraakt na de doorstart kunnen nog altijd contact opnemen met CNV Vakmensen via mailadres tuunte@cnvvakmensen.nl.

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid