Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Nieuws

Faillissement Barkmeijer Stroobos erg onverwacht

Dat het niet helemaal goed ging, was wel bekend. “Maar dit faillissement is toch echt wel de spreekwoordelijke donderslag bij slechts licht bewolkte hemel.” Zo verwoordt bestuurder Sijtze de Bruine van CNVV Vakmensen het onverwachte nieuws over het aangevraagde faillissement door scheepsbouwer Barkmeijer in het Groningse Stroobos.

Tegen de 150 banen staan op het spel. 30 uitzendkrachten zijn vandaag al naar huis gestuurd.

Bevreemdend

De Bruine werd begin van de dinsdagmiddag geïnformeerd door de ondernemingsraad van de 165 jaar oude scheepswerf. “Met nog drie schepen in behandeling, en eentje in voorbereiding, werkt deze stap toch bevreemdend. Maar onvermijdelijk kennelijk, want de Rabobank heeft de geldkraan dichtgedraaid”, stelt de CNV Vakmensen-bestuurder. “Barkmeijer slaat de stap van surseance van betaling ook over, en neemt direct de beslissing tot faillissementsaanvraag. Ook dat is opvallend”, voegt hij eraan toe.

De Bruine verwacht dat woensdag een curator zal zijn aangesteld. “Wij zullen op kortst mogelijke termijn voor onze leden daar en hun collega’s een informatiebijeenkomst beleggen. Zodat we ze maximaal kunnen bijstaan in deze verontrustende periode.”

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid