Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Nieuws

Eerste eigen cao voor InsingerGilissen

De werknemers van InsingerGilissen krijgen vanaf 1 januari 2019 voor het eerst een eigen cao. “Een wens van veel werknemers gaat hiermee in vervulling”, zegt onderhandelaar Jolien Dekker van CNV Vakmensen. “In plaats van allerlei individuele regelingen is er straks een transparante cao, op basis van eerlijke, collectieve afspraken.”

De nieuwe cao geldt voor zo’n 280 van de in totaal 350 werknemers van InsingerGilissen. Naast afspraken over functie- en salarissysteem, met een structurele loonsverhoging van 2% in 2019, kent deze nieuwe cao ook afspraken over een individueel keuzebudget (cafetaria-systeem), een ruimhartig opleidingsbeleid met een loopbaancheck, de mogelijkheid voor een deels doorbetaald vitaliteitsverlof van twee maanden en een uitbreiding van het wettelijk kraamverlof voor partners met 5 dagen.  

Transparant en eerlijk

Dekker is tevreden over de eerste cao bij de private banker, die vorig najaar ontstond uit een fusie tussen Theodoor Gilissen Bankiers en Bank Insinger de Beaufort. “Een eigen cao blijkt opnieuw een uitstekende manier om de kaders te stellen die passen bij het arbeidsvoorwaardenbeleid van een bedrijf. In deze cao draait het om de volwaardige relatie tussen werkgever en werknemers. Transparantie en eerlijke, collectieve  basisafspraken, maar ook volop mogelijkheden om in goed overleg een individuele invulling te geven aan hoe je werkt en je ontwikkelt bij InsingerGilissen.”

Heldere kaders

Volgens Dekker markeert de cao de start van een modern en gedegen arbeidsvoorwaardenbeleid voor alle werknemers. “Als je ziet waar we vandaan komen – voor ongeveer de helft van de medewerkers waren er alleen allerlei verschillende individuele regelingen – dan is dit een belangrijke stap. De goede, heldere kaders maken het juist mogelijk om in je team bij de situatie passende oplossingen te vinden. We gaan er dus van uit dat de volgende cao nog breder zal zijn.”  

De cao loopt van 1 januari 2019 tot 1 juli 2020.

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid