Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Nieuws

Eerlijk sociaal plan nodig bij Office Depot Venlo

De directie van Office Depot in Venlo moet zich genereus gedragen naar zijn werknemers. Dat stelt bestuurder René Jongen van CNV Vakmensen naar aanleiding van de reorganisatieplannen bij de kantoorartikelenreus.

“Medewerkers in Venlo worden in grote hoeveelheden ontslagen en moeten zichzelf terug solliciteren. Dat is geen manier van doen, daar gaat CNV Vakmensen dwars voor liggen.”
 
Jongen ziet met toenemende zorgen de reorganisatieplannen zich ontvouwen bij Office Depot. “In februari werd al duidelijk dat de nieuwe Duitse eigenaar – Aurelius – wilde snijden in de organisatie. Om de verliezen te dempen. Maar nu komt het neer op cherry picking. De directie wil uit het huidige personeelsbestand de beste en kleurrijkste mensen kiezen en daarmee door gaan. Het zou me in het geheel niet verbazen als dat ook de goedkoopste medewerkers zullen zijn”, aldus de bestuurder van CNV Vakmensen.

Uit eerste contacten met de directie wordt al duidelijk dat de afscheidsregeling voor de mensen die niet terug mogen komen – 70 mensen verliezen hun baan – ook niet geweldig is. René Jongen: “De werkgever wil niet verder gaan dan transitievergoeding. Wij verlangen meer, een genereus slotgebaar vanwege de jarenlange trouwe inzet van de medewerkers. Daarnaast moet de directie over de brug komen met een goede regeling voor outplacement en scholing naar werk elders.”

Petitie

CNV Vakmensen laat nu een petitie ondertekenen door de medewerkers van Office Depot en zal deze namens hen aan de directie overhandigen. Jongen: “Voor zover het de directie nog niet duidelijk is zal dat onderstrepen dat de mensen bereid zijn om voor hun baan te vechten en in actie te komen.”

Office Depot levert kantoorartikelen onder de merknaam Viking en biedt momenteel aan circa 650 mensen werk. Het bedrijf heeft z’n hoofdvestiging in Venlo en een distributiecentrum in Zwolle. Dit centrum wordt niet geraakt door de huidige reorganisatie.

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid