Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Nieuws

Dreigende acties vanaf 30 juni op Schiphol

Na vele onderhandelingen, de mededeling dat er géén loonsverhoging in 2018 komt én verschillende toeslagen worden afgeschaft, is er geen andere weg meer dan acties voor de werknemers op Schiphol.

Aletta Bulsink, vakbondsbestuurder van CNV Vakmensen: ‘Na zeven onderhandelingsronden zijn we helaas uit onderhandeld. Met enkel verslechteringen en geen loonsverhoging voor de werknemers, ondanks het toenemende aantal passagiers op Schiphol, rest ons een ultimatum te stellen. Komt daar geen reactie op dan volgen er acties vanaf 30 juni’.

In het ultimatum dat zojuist aan de werkgever is verzonden , vragen de werknemers onder andere een structurele loonsverhoging van 3,5% , betere voorspelbaarheid en duidelijkheid over roosters en vrije dagen, afspraken over een persoonlijk ontwikkelingsbudget en concrete afspraken om werkdruk te verminderen.

CNV Vakmensen hoopt dat werkgever zich met dit ultimatum goed bedenkt wat de gevolgen kunnen zijn bij het uitblijven van een cao. Werknemers staan al anderhalf jaar stil in hun loon en willen nu echt verbeteringen zien. Aletta Bulsink daarover: ‘de maat is echt vol voor onze leden. Het is onacceptabel en onbegrijpelijk als je bedenkt hoe de luchthaven groeit en wat dit vraagt van beveiligers! Als daar niets tegenover staat, kunnen onze leden niets anders dan actievoeren’.


Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid